Kierrätysmateriaalit

Oleellinen osa Uusix-verstaiden toimintamallia on kierrätysmateriaalien hyödyntäminen uusien tuotteiden valmistuksessa. Lahjoituksena saatuja kierrätysmateriaaleja pyritään hyödyntämään mahdollisimman monipuolisesti ja kekseliäästi, ja monet kaatopaikalle tuomitut tavarat ja materiaalit ovatkin saaneet uuden elämän Uusix-tuotteina.

Onneksemme yhä useammat yritykset ja yksityishenkilöt ovat heräämässä kierrätysajatteluun ja olemmekin saaneet useita materiaalilahjoituksia ja yhteistyökumppaneita, kiitokset heille. Uusien kierrätysideoiden syntymiseksi sekä jo tuttujen Uusix-tuotteiden valmistamiseksi tarvitsemme kuitenkin jatkuvasti uutta materiaalia. Jos haluatte lahjoittaa jotain teille tarpeetonta materiaalia Uusix-verstaiden käyttöön, ota yhteyttä Uusix-verstaiden kuljetusosastolle, puh. 09-310 44067 tai työnjohtaja Ulla Sipolaan (ulla.sipola@hel.fi, puh. 310 89529 / 050-402 0136). Voit myös ottaa yhteyttä suoraan materiaalista mahdollisesti kiinnostuneelle pajalle

Lahjoitetut materiaalit on tarkoitus hyödyntää uusien tuotteiden valmistuksessa. Olemme kiinnostuneita pääasiassa erilaisesta uusiotuotteiden raaka-aineeksi kelpaavasta materiaalista kuten tekstiileistä, purjeista, pressuista, hihnoista sekä käyttökelpoisesta puu- ja metallitavarasta. Koru- ja tekstiilipajat pystyvät hyödyntämään myös pienempiä lahjoituksia kuten koristeita tai kolikoita. Yksittäiset valmiit esineet pyydämme toimittamaan ensisijaisesti samassa rakennuksessa sijaitsevaan kierrätyskeskukseen.    

 

Taloyhtiöille

Uusix-verstaat noutaa ilmaiseksi taloyhtiöiden poistamat polkupyörät (myös osat) ja käyttökelpoiset rakennusosat. Noudon voi sopia suoraan Uusix-kuljetusosaston kanssa. Puh. 09-310 44067.